Agnes Kersten wint KNOB Stimuleringsprijs 2016

Bijzonder onderzoek naar het ontstaan van het Nederlandse Rijkswegennet 1795-1940 Op vrijdag 17 maart jl. werd in de Lutherse kerk in Utrecht voor de vierde keer de Stimuleringsprijs voor nieuw onderzoekstalent van de Koninklijke Nederlandse Oudheidkundige Bond (KNOB) uitgereikt. Er waren vier masterscripties genomineerd door de jury. Winnaar was Agnes Kersten, met haar onderzoek Het ontstaan... »

Call for sessions voor 6ICCH Brussel 2018

Het zesde International Congress on Construction History (6ICCH) wordt van 9 t/m 13 juli 2018 in Brussel georganiseerd. Voor het eerst worden naast de gebruikelijke open sessies ook thematische sessies georganiseerd. Meer info

In Memoriam Manfred Bock (1943-2017)

Manfred Bock in de Droogbak, 1983 Op zondag 19 februari jl. is Manfred Bock, oud-redactielid van het Bulletin KNOB (1993-2007),  in zijn woonplaats Amsterdam overleden. Manfred Bock studeerde kunst- en architectuurgeschiedenis, Duitse taal en letterkunde en Theaterwetenschappen in Hamburg, Wenen en Berlijn. Zijn promotieonderzoek naar de rol van Berlage in de vernieuwingen van de architectuur in... »

Bestuurslid Jeroen Westerman gepromoveerd

Op 8 december j.l. promoveerde onze KNOB-bestuursgenoot Jeroen Westerman aan de Universiteit Leiden op zijn onderzoek naar de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal van Doornik. Te midden van een overvolle zaal van belangstellenden hield hij op een heldere en onderhoudende wijze eerst het zogenaamde ‘lekenpraatje’. Hierin legde hij aan zijn publiek uit dat zijn onderzoek uit drie delen bestond, te... »

Krimp is van alle tijden

Krimp in de stad Verslag KNOB symposium 2 december 2016 TU Delft, Faculteit Bouwkunde    Wat zijn de ruimtelijke effecten van economische terugval en bevolkingsafname? Hoe kunnen steden omgaan met krimp en daarbij hun eigen verleden en erfgoed en ontwerp inzetten? Deze thema's stonden centraal tijdens het door de KNOB georganiseerde symposium Krimp in de stad op 2... »