Bestuurslid Jeroen Westerman gepromoveerd

Op 8 december j.l. promoveerde onze KNOB-bestuursgenoot Jeroen Westerman aan de Universiteit Leiden op zijn onderzoek naar de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal van Doornik. Te midden van een overvolle zaal van belangstellenden hield hij op een heldere en onderhoudende wijze eerst het zogenaamde ‘lekenpraatje’. Hierin legde hij aan zijn publiek uit dat zijn onderzoek uit drie delen bestond, te... »

Krimp is van alle tijden

Krimp in de stad Verslag KNOB symposium 2 december 2016 TU Delft, Faculteit Bouwkunde    Wat zijn de ruimtelijke effecten van economische terugval en bevolkingsafname? Hoe kunnen steden omgaan met krimp en daarbij hun eigen verleden en erfgoed en ontwerp inzetten? Deze thema's stonden centraal tijdens het door de KNOB georganiseerde symposium Krimp in de stad op 2... »

Inzendtermijn KNOB Stimuleringsprijs verlengd!

KNOB is op zoek naar nieuw academisch talent! De KNOB Stimuleringsprijs is een tweejaarlijkse prijs die in 2010 in het leven is geroepen om nieuw academisch talent aan te moedigen. Voor de stimuleringsprijs komen pas afgestudeerde onderzoekers in aanmerking die een opmerkelijke wetenschappelijke masterscriptie hebben geschreven of een (ontwerp-) masterproject hebben uitgevoerd in een van de wetenschapsgebieden... »

Succesvolle studiedag De stad en kerkenbouw in de late Middeleeuwen, 23 sept. 2016

Ruim 100 bezoekers vonden op 23 september 2016 de weg naar Utrecht voor de studiedag De stad en kerkenbouw in de late Middeleeuwen. Deze studiedag was een succesvolle samenwerking tussen Universiteit Utrecht, de Afdeling Erfgoed van de gemeente Utrecht, de Sectie Architectuur van de Onderzoekschool Kunstgeschiedenis en de KNOB. Het symposium viel samen met de grote... »

Gratis naar symposium Krimp in de stad? Word dan nu lid!

Word nu lid van de KNOB en ontvang een gratis toegangsticket voor het Krimp-symposium én het themanummer van het Bulletin KNOB over Krimp in steden gratis. Bent u nog geen KNOB-lid? Voor € 65 kunt u zich direct aanmelden als individueel lid en ontvangt u een gratis toegangsticket voor het symposium Krimp in de stad op 2 december... »