Word jij het nieuwe studentbestuurslid van de KNOB? Een uitgelezen kans om al tijdens de studie in contact te komen en te netwerken met vele erfgoedprofessionals en ervaring op te doen in het werkveld.

KNOB
Sinds 1899 is de KNOB het platform voor wetenschappelijke en beleidsmatige kennisuitwisseling op het gebied van architectuur-, bouw- en stedenbouwgeschiedenis, cultuurlandschap, monumenten en archeologie. Hiervoor geeft de KNOB het Bulletin KNOB uit, een wetenschappelijk tijdschrift dat vier keer per jaar verschijnt. Daarnaast wordt jaarlijks een aantal studiedagen over uiteenlopende historische en actuele onderwerpen georganiseerd, vaak gecombineerd met excursies, en, wanneer mogelijk, in samenwerking met organisaties en universitaire instellingen, die zich met de genoemde vakgebieden bezighouden.

Momenteel zoekt de KNOB:

  • een studentbestuurslid voor de periode september 2017 – december 2018 (vacature 1)
  • een studentbestuurslid voor de periode januari 2018 – juni 2019 (vacature 2)

Functieomschrijving
Om de band met de jonge academische generatie te versterken heeft het bestuur sinds 2013 studentbestuursleden. De studentbestuursleden maken deel uit van het bestuur en werken mee aan pr en communicatie (sociale media), het organiseren van studiedagen en excursies en het onderhouden van contacten met diverse studieverenigingen op het gebied van erfgoed.
Het bestuur vergadert 1 x per maand, doorgaans op vrijdagmiddag in Leiden (m.u.v. juli en augustus). Verder wordt er 1x per jaar een gezamenlijke vergadering gehouden met de redactie van het Bulletin.

Gezocht profiel

  • Je studeert bouwkunde, architectuur- of stedenbouwgeschiedenis, bouwhistorie, cultuurlandschapstudies, restauratie, conservatie, monumentenzorg, archeologie, (kunst)geschiedenis of een andere erfgoedstudie (Bachelor of Master);
  • Je bent, afhankelijk van of je op vacature 1 of 2 solliciteert, t/m december 2018 respectievelijk juni 2019 nog student;
  • Je werkt prettig samen met anderen, bent goed in communicatie en het terugkoppelen van je activiteiten;
  • Je hebt commissie-ervaring;
  • Je bent initiatiefrijk en zelfstandig;
  • Je houdt ervan om je in te zetten voor erfgoed en bent al enigszins bekend met het werkveld;
  • Je hebt zin en tijd te werken aan pr, communicatie,  de organisatie van studiedagen en om eens per maand op vrijdagmiddag in Leiden te vergaderen.

Wat biedt de functie
Voor studenten is dit een uitgelezen kans om al tijdens de studie in contact te komen en te netwerken met vele erfgoedprofessionals en ervaring op te doen in het werkveld.
Het studentbestuursschap van de KNOB is een roulerend systeem. Je wordt eerst ingewerkt door een zittend studentbestuurslid. Wanneer deze vertrekt, wordt van je verwacht dat je zelf een volgend studentbestuurslid inwerkt. Alle studentbestuursleden worden gezamenlijk begeleid door een regulier bestuurslid van de KNOB die ook hun vaste aanspreekpunt is.
De posities van studentbestuurslid zijn onbezoldigd;  de reiskosten worden wel vergoed. Het bestuur is bereid om mee te werken aan het verkrijgen van studiepunten voor het uitoefenen van de studentbestuurstaken of aan het laten tellen van de studentbestuurstaken als stage.

Reageren
Voor vragen over de sollicitatie kun je contact opnemen met Jacqueline de Graauw, bestuurslid, via jacqueline@knob.nl.
Als je interesse hebt, mail dan vóór 8 september 2017 je beknopte CV (max. 1 A4) en een korte motivatie (max. 1 A4) naar jacqueline@knob.nl. We vragen je aan te geven of je specifiek op vacature 1 of vacature 2 reageert, of dat je geen voorkeur hebt voor een van beide. De sollicitatiegesprekken vinden in september plaats.

 

 

Geplaatst op