30 oktober a.s., 15.00 uur: KNOB Collegetour ‘Een postmoderne Mendini in Amsterdam’

Datum: vrijdag 30 oktober 2020
Tijd: 2020-10-30 15:00:00 - 2020-10-30 16:00:00
Locatie:

De KNOB Collegetour is online te volgen, voor deelname graag vooraf aanmelden

KNOB Collegetour ‘Een postmoderne Mendini in Amsterdam. Het vergeten wooninterieur van Frans Haks’

 

Eva de Bruijne gaat tijdens deze collegetour in op haar onderzoek naar een recentelijk herontdekt postmodern interieur in Amsterdam. Het gaat om het vergeten wooninterieur van wijlen directeur van het Groninger Museum Frans Haks dat werd ontworpen door de Italiaanse architect-ontwerper Alessandro Mendini. De methodiek en resultaten van het onderzoek zullen naar voren komen: Wat wilden de opdrachtgever en ontwerper tot uitdrukking brengen met dit interieur, hoe deden zij dat en wat is het belang van dit nu beschermde jonge interieur?

Coert Peter Krabbe zal als tweede spreker van deze collegetour het Mendini-interieur belichten vanuit zijn positie als architectuurhistoricus bij Monumenten en Archeologie van de gemeente Amsterdam (MenA). Hij licht de werkwijze van MenA toe en laat zien hoe ingewikkeld het was om het Mendini-interieur te behouden.

Over de sprekers
Eva de Bruijne heeft met dit onderzoek in augustus 2019 de master Architectuurgeschiedenis en Monumentenzorg afgerond aan de Universiteit Utrecht. Daarna is zij voor zichzelf begonnen als freelance kunst- en architectuurhistoricus met als hoofdinteresse interieur en wooncultuur uit de moderne tijd. Sinds 1 september jl. werkt zij daarnaast als Beleidsmedewerker Erfgoed op de afdeling Monumenten van de gemeente Hoorn.

Coert Peter Krabbe is werkzaam als architectuurhistoricus bij Monumenten en Archeologie van de gemeente Amsterdam (MenA). Onlangs verscheen van zijn hand het boek Huizen van fortuin. Wooncultuur aan de Amsterdamse grachten 1860-1920.

Geplaatst op