KNOB Collegetour ‘De Domtoren’, online

Datum: vrijdag 28 oktober 2022
Tijd: 2022-10-28 16:00:00 - 2022-10-28 17:30:00
Locatie:

Online via Zoom

Welkom bij een nieuwe reeks van de online KNOB Collegetours! Op vrijdag 28 oktober a.s. om 16.00 uur trappen we af met het beantwoorden van vele vragen over een welbekend monument in Nederland: de Domtoren! Klik hier en volg de lezing ‘De Domtoren’ van Karlijn de Wild

Hoe gaat het met de grootschalige restauratie van de toren die al lange tijd in de steigers staat? In 2015 werd het restauratieproject gestart, het ligt in handen van Rothuizen Architecten en Adviseurs. Bouwhistoricus en restauratiearchitect Karlijn de Wild neemt ons mee in de voortgang van het Domtoren-project waarbij drie grote lijnen aan bod komen: de technische noodzaak van de restauratie en het besluitvormingsproces (met bijzondere aandacht voor natuursteen), de vooronderzoeken die hebben geleid tot het uiteindelijke restauratieplan en de rol van het onderzoek tijdens alle werkzaamheden.

 

Locatie: online via Zoom
Datum: vrijdag 28 oktober 2022
Tijd: 16:00 – 17:30 uur

Karlijn de Wild
studeerde af als architect op de Technische Universiteit Eindhoven en specialiseerde zich verder op het gebied van erfgoed en theorie door de Master Architectuurgeschiedenis en Monumentenzorg aan de Universiteit Utrecht. Zij werkt sinds eind 2017 als bouwhistoricus en sinds 2019 als restauratiearchitect bij Rothuizen Architecten en Adviseurs in Middelburg. Daarnaast zit Karlijn in het bestuur van de Vereniging van Architecten Werkzaam in de Restauratie (VAWR) en de Stichting Erkende Restauratiekwaliteit en Monumentenzorg (ERM).

Karlijn de Wild op de vloer van de lantaarn van de Domtoren tijdens het opbouwen van de binnensteiger (foto: Vlaming Erfgoed, 2018)
Geplaatst op