KNOB Collegetour ‘Tijdreis naar de Hollandse stad’

Datum: vrijdag 25 juni 2021
Tijd: 2021-06-25 15:45:00 - 2021-06-25 16:45:00
Locatie:

Online

Het is dan eindelijk bijna zomer maar voordat we ‘op vakantie’ gaan sluiten wij graag de periode af met een KNOB Collegetour. We nodigen u uit vrijdag 25 juni om 15.45 uur cultureel erfgoed vanuit weer een andere invalshoek te bekijken. Meldt u hier aan

Het verhaal komt van Theo Pronk, stadshistoricus, universitair docent Erasmus Universiteit Rotterdam en Universiteit Leiden en algemeen directeur van Stichting Verborgen Stad:
“Met het ene been in de wetenschap en het andere in de cultuursector, wil ik het verleden niet alleen onderzoeken maar ook toegankelijk maken voor iedereen die meer wil weten. Iedere stad is gebouwd op dikke lagen geschiedenis. Hoe die te ontsluiten? Verhalen vertellen, eigenlijk: als universitair of bouwer van historische digitale reconstructies. Noem het tijdmachines.”
Theo Pronk neemt ons, op zeer toepasselijke digitale wijze, mee met projecten waarbij de fysieke stad en een digitale wereld aan elkaar zijn gekoppeld. Een virtuele tijdmachine waarbij bijvoorbeeld Leiden en Delfshaven te zien zijn in hun zeventiende eeuwse staat. Stichting Verborgen Stad bouwde een app om historisch erfgoed van zeer dichtbij te kunnen zien en ervaren. Hoe gaan erfgoed en moderne technologie samen en welke kansen liggen er?
Cultureel erfgoed benaderd vanuit technologie! Schuif 25 juni aan bij de lezing en hijs na afloop met ons het glas op de zomer.
Stichting Verborgen Stad zet zich in voor geschiedenis en erfgoed. Door middel van uitgebreid historisch onderzoek en samenwerking met partners maakt zij digitale reconstructies van het verleden geschikt voor een zeer breed publiek. 

Voorafgaand: Algemene Ledenvergadering

Voorafgaand aan de KNOB Collegetour ‘Tijdreis naar de Hollandse stad’ houdt de KNOB de Algemene Ledenvergadering, van 15.00 tot 15.30 uur.
Geplaatst op