25 januari, 20.00 uur: Nieuwjaarsbijeenkomst KNOB en Stichting Hoogbouw

Datum: maandag 25 januari 2021
Tijd: 2021-01-25 20:00:00 - 2021-01-25 21:30:00
Locatie:

Online bijeenkomst

Mis ’m niet! De KNOB en de Stichting Hoogbouw nodigen u uit voor een digitale nieuwjaarsbijeenkomst op maandag 25 januari om 20.00 uur. Het is zowel de nieuwjaarsbijeenkomst van stichting Hoogbouw als de vierde lezing in de KNOB Collegetourreeks, en daarmee een speciale editie. Graag vooraf aanmelden via info@knob.nl 

De bijeenkomst staat in het teken van bijzondere hoogbouwprojecten en aansluitend wordt de Dutch Highrise Innovation Award uitgereikt. De KNOB zag een uitgelezen kans om het onderwerp hoogbouw vanuit erfgoedperspectief nader te beschouwen. Ook hoogbouw wordt namelijk erfgoed. Er wordt stilgestaan bij de vraag in hoeverre hoogbouw in een historische context past, hoe er naar hoogbouw wordt gekeken vanuit een erfgoedperspectief en welke rol erfgoed speelt met betrekking tot transformatie en hergebruik.

Twee sprekers zijn hiervoor uitgenodigd. Kamiel Klaasse van NL Architects verzorgt een presentatie over Forum Groningen. Dit gebouw is in oktober door de BNA uitgeroepen tot het beste gebouw van 2020. Als tweede zal Ronald Schleurholts van Cepezed spreken over de transformatie van het Shell-kantoor naar Park Hoog Oostduin in Den Haag. Dit project heeft in november de Gulden Fenix gewonnen.

In hoeverre wijken de gebouwen af van het oorspronkelijke plan, en in hoeverre zijn zij onderdeel geworden van de gebouwde omgeving? Dit zijn enkele vragen die we kunnen verwachten en die kunnen leiden tot een interessant gesprek. Patrick van der Klooster, bestuurslid KNOB en leider BPD Studio & team Stadsontwikkelaars, gaat aansluitend in gesprek met Kamiel en Ronald.

Geplaatst op