3 december, 16-17 uur, online KNOB Collegetour ‘Koloniën van Weldadigheid’

Datum: donderdag 03 december 2020
Tijd: 2020-12-03 16:00:00 - 2020-12-03 17:00:00
Locatie:

online

KNOB Collegetour ‘Koloniën van Weldadigheid’
Over het nominatieproces van deze Nederlandse en Belgische landbouwkoloniën voor armoedebestrijding als UNESCO Werelderfgoed

Aanmelden voor deze online KNOB Collegetour

Wat zijn de Koloniën van Weldadigheid eigenlijk? Hoe werkt dat, UNESCO werelderfgoed worden? Waar krijg je mee te maken en hoe lang duurt dat? Wat voor onderzoek vond plaats en blijven er nog onderzoeksvragen over? Wat voor samenwerking is nodig? En wat voor soort expertise? Wat zijn mooie momenten in zo’n proces?
Wendy Schutte van het Programmabureau Koloniën van Weldadigheid geeft ons een inkijkje in de praktijk van een cultureel landschap met de ambitie en potentie om UNESCO werelderfgoed te worden. Een verhaal over zowel inhoud als proces.
Zomer 2021 staat de nominatie van de Koloniën van Weldadigheid op de agenda van het Werelderfgoedcomité, in China.

Over de spreker
Wendy Schutte van het Programmabureau Koloniën van Weldadigheid leidt het proces van de werelderfgoednominatie in Nederland. Zij is historica en heeft een achtergrond in het maken van beleid voor erfgoed, cultuur en ruimtelijke ordening.

KNOB Collegetour
In dit bijzondere jaar, waar de organisatie van fysieke studiedagen voor een groot deel niet mogelijk is, wil de KNOB kennis blijven delen. De KNOB Collegetour laat deskundigen op het gebied van ruimtelijk erfgoed in virtuele bijeenkomsten aan het woord en biedt een platform om onderzoeksresultaten, ambities en ideeën te delen.

Geplaatst op