Vacature studentbestuursleden KNOB
Word jij het nieuwe studentbestuurslid van de KNOB? Een uitgelezen kans om al tijdens je studie of PhD in contact te komen met erfgoedprofessionals en ervaring op te doen in het werkveld. De KNOB zoekt per direct twee studentbestuursleden.

KNOB
Sinds 1899 is de KNOB (Koninklijke Nederlandse Oudheidkundige Bond) het platform voor wetenschappelijke en beleidsmatige kennisuitwisseling op het gebied van architectuur- en bouwgeschiedenis, stedenbouwgeschiedenis, cultuurlandschap en monumenten. De KNOB geeft het Bulletin KNOB uit, een wetenschappelijk tijdschrift dat vier keer per jaar verschijnt en in binnen- en buitenland wordt erkend als belangrijke kennisbron op het terrein van het ruimtelijk erfgoed. Daarnaast wordt jaarlijks een aantal studiedagen over uiteenlopende historische en actuele onderwerpen georganiseerd, vaak gecombineerd met excursies en in samenwerking met organisaties en universitaire instellingen die zich met de genoemde vakgebieden bezighouden.

Functieomschrijving
Het bestuur van de KNOB vindt het belangrijk om de band met de jonge academische generatie te versterken. De studentbestuursleden maken deel uit van het bestuur en werken mee aan het organiseren van studiedagen en excursies, pr en communicatie (sociale media)en het onderhouden van contacten met diverse studieverenigingen op het gebied van ruimtelijk erfgoed.
Het bestuur vergadert 1 x per maand, doorgaans op vrijdagmiddag in Utrecht (m.u.v. juli en augustus). Verder wordt er 1x per jaar een gezamenlijke vergadering gehouden met de redactie van het Bulletin.

Gezocht profiel:

  • Je studeert bouwkunde, architectuur- of stedenbouwgeschiedenis, bouwhistorie, cultuurlandschapstudies, restauratie, conservatie, monumentenzorg, archeologie, (kunst)geschiedenis of een andere erfgoedstudie (Bachelor, Master of PhD)
  • Je bent minstens t/m december 2020 nog student
  • Je werkt prettig samen en communiceert makkelijk
  • Je bent initiatiefrijk en zelfstandig
  • Je zet je graag in voor ruimtelijk erfgoed en bent al enigszins bekend met het werkveld


Wat biedt de functie?

Voor studenten is dit een uitgelezen kans om al tijdens de studie in contact te komen met erfgoedprofessionals en ervaring op te doen in het werkveld.
Alle studentbestuursleden worden gezamenlijk begeleid door een regulier bestuurslid van de KNOB die ook hun vaste aanspreekpunt is.
De positie van studentbestuurslid is onbezoldigd;  de reiskosten worden wel vergoed. Het bestuur is bereid om mee te werken aan het verkrijgen van studiepunten voor het uitoefenen van de studentbestuurstaken of aan het laten tellen van de studentbestuurstaken als stage.

Reageren
Voor vragen over de sollicitatie kun je contact opnemen met Judith Fraune, Bureau KNOB, via info@knob.nl.
Als je interesse hebt, mail dan vóór 20 maart 2020 je beknopte CV (max. één A4) en een korte motivatie (max. één A4) naar info@knob.nl ter attentie van Judith Fraune. De gesprekken vinden in april plaats.

Geplaatst op