Universiteit van Amsterdam (UvA)
Universiteit van Amsterdam (UvA)

Wij ontvingen het bericht dat het UvA Diamond Open Access Fund wederom een donatie aan het Bulletin KNOB heeft toegekend, na eerdere donaties in 2021 en 2020.

De Universiteit van Amsterdam (UvA) ziet in de overgang naar een betaalbaar, duurzaam en eerlijk systeem voor open access publicaties dat wordt beheerd door de academische gemeenschap een belangrijke rol weggelegd voor diamond open access initiatieven. Diamond open access stelt wetenschappelijke informatie beschikbaar zonder kosten voor auteurs en lezers. Dit soort initiatieven hebben vaak moeite met het verkrijgen van financiering en het belang van dit open access model wordt meestal onderschat in bestaande open access strategieën. Daarom heeft de UvA begin dit jaar het UvA Diamant Open Access Fonds opgericht.

Het bestuur van de KNOB en de redactie van het Bulletin KNOB danken het UvA Diamond Open Access Fund van harte. Deze bijdrage vormt voor ons een extra stimulans om onze publicitaire inspanningen naar beste kunnen voort te zetten.