Vrijdag 12 april bracht de KNOB, in samenwerking met Jong VNK, een bezoek aan buitenplaats Trompenburgh in 's-Graveland. Momenteel is het gebouw gesloten vanwege restauratiewerkzaamheden, maar dankzij Stichting Monumentenbezit was het mogelijk voor leden om toch toegang te krijgen en lezingen bij te wonen van Lenneke Willemstein (zelfstandig architectuurhistorica) en Robin Koot (projectleider restauratie Trompenburgh). Tijdens deze presentaties werden inzichten gedeeld over de rijke geschiedenis van deze zeventiende-eeuwse buitenplaats, levens van de zeventiende-eeuwse bewoners, Cornelis Tromp en Margaretha van Raephorst, en werden recente ontwikkelingen binnen het restauratieproject besproken.

Vervolgens namen Mark van den Bos (directeur-bestuurder Monumentenbezit) en Ruth Jongsma (restaurator Trompenburgh) de leden mee naar het dak om de tuinarchitectuur te bekijken en om verdere rondleidingen langs de restauratiewerkzaamheden te geven. Van dichtbij werden de plafondschilderingen van de koepelzaal bekeken en werd de restauratie live gevolgd.

Als afsluiter was er een fietstocht onder leiding van Mascha van Damme, gevolgd door een borrel bij Proeflokaal de Serre.

Deze dag was niet mogelijk geweest zonder de enorme inzet van Jong VNK, Stichting Monumentenbezit, Lenneke Willemstein, Mascha van Damme en alle betrokkenen.