In het verleden was het Mediapark hermetisch afgesloten. Zo’n 20 jaar geleden gingen de hekken open. Toch blijven bijzondere gebouwen zoals Villa VPRO, het NOS- en het NTR-gebouw voor het publiek grotendeels verscholen. 

De KNOB-excursie Mediapark bood een mooie kans voor liefhebbers van iconische architectuur om naar én achter de gevels te kijken. Bekijk het foto-verslag 

Na een introductie door Rudy Stroink, voormalig eigenaar van het Mediapark, verkenden we onder leiding van architectuurgids Norman Vervat wandelend de architectuur van het grootste media-cluster van Europa. De excursie startte bij Villa VPRO, het eerste project van MVRDV dat in 1997 is gerealiseerd. Vervolgens brachten we korte bezoeken aan de NTR (MVRDV), Het Muziekpaviljoen/EMG (Piet Elling 1966 en uitbreiding 2011), het Instituut voor Beeld en Geluid (Neutelings Riedijk, 2006) en het NOS gebouw (Jan H. van der Zee, 1978 en 1985). We sloten de middag af bij David's Bar & Restaurant. Deze excursie was een samenwerking met het Dudok Architectuur Centrum. Voorafgaand aan de excursie organiseerden we in Villa VPRO de jaarlijkse algemene ledenvergadering. 

 

Programma

11.00 - 11.45 uur | Algemene ledenvergadering
Villa VPRO, De Bovenkamer

12.00 uur | Rondleiding door Villa VPRO
Start bij de ingang van Villa VPRO, wie niet bij de ALV aanwezig was halen we hier op

12.45 uur | Lunch in de kantine van Villa VPRO

13.30 uur | Inleiding door Rudy Stroink, voormalig eigenaar van het Mediapark

14.00 uur | Start wandeling over het Mediapark onder begeleiding van architectuurgids Norman Vervat (Dudok Architectuurcentrum)

15.15 uur | Gezamenlijke afsluiting bij David's Bar & Restaurant


Kosten

* KNOB-lid: gratis 

* Geen KNOB-lid: € 15

* Actie voor niet-leden: € 50 voor excursie + gratis KNOB-lidmaatschap 2024 (t.w.v. € 75)