Een unieke kans om Buitenplaats Trompenburgh te bezoeken!

In samenwerking met de KNOB organiseert Jong VNK een bezoek aan buitenplaats Trompenburgh in ‘s-Graveland. Sinds 2020 is Stichting Monumentenbezit druk bezig met de restauratie van dit markante buitenhuis uit de late zeventiende eeuw, waardoor het tot 2025 gesloten is voor publiek. 

Programma
Op 12 april a.s. opent de buitenplaats bij uitzondering haar deuren voor een uniek kijkje achter de schermen. De middag bestaat uit lezingen over de geschiedenis van de buitenplaats, het architectonisch onderzoek, de restauratie van de schilderingen en decoraties van de koepelzaal en de toekomstplannen. In de middag maken we een korte wandeling door het aanliggende natuurgebied en sluiten we af met een feestelijke vrijdagmiddagborrel. Max. 30 deelnemers, vol = vol

Vrijdag 12 april
13:30 - 16:30 (na afloop borrel)
Buitenplaats Trompenburgh
Zuidereinde 43, 1243 KK 's-Graveland
€7,50 voor leden (Jong) VNK | €12,50 voor niet-leden (Jong) VNK

Cornelis Tromp
De zeventiende eeuwse buitenplaats is gebouwd in opdracht van Cornelis Tromp, zoon van admiraal Maarten Tromp. Het landhuis heeft de vorm van een schip en is omgeven door water. Vanaf het dak reikte het uitzicht vroeger tot aan de Zuiderzee.

Zoals veel welgestelde Amsterdammers bezat Cornelis Tromp behalve een winterhuis in de Amsterdamse binnenstad ook een landhuis voor de zomer in het buitengebied. Twee keer per jaar verhuisden bewoners en personeel. Trompenburgh wordt gezien als 'kleine broer' van Paleis Huis ten Bosch en is met de achthoekige koepel, schilderingen en decoraties van grote (kunst)historische waarde.

Aanmelden
Kosten zijn €7,50 voor (Jong) VNK-leden en €12,50 voor iedereen die niet lid is van (Jong) VNK. Aanmelden kan door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.