Word jij het nieuwe studentbestuurslid van de KNOB? Een uitgelezen kans om al tijdens je studie in contact te komen met erfgoedprofessionals en ervaring op te doen in het werkveld. De KNOB zoekt per direct studentbestuursleden.

Functieomschrijving
Het bestuur van de KNOB vindt het belangrijk om de band met de jonge academische generatie te versterken. De studentbestuursleden maken deel uit van het bestuur en werken mee aan het organiseren van studiedagen en excursies, pr en communicatie (sociale media) en het onderhouden van contacten met diverse studieverenigingen op het gebied van ruimtelijk erfgoed. Daarnaast zien we het graag als de studentbestuursleden onderwerpen aandragen voor de KNOB Collegetour, een reeks online lezingen waar ervaren en startende onderzoekers elkaar ontmoeten, en bij de organisatie en promotie van de KNOB Collegetours ondersteunen.

Gezocht profiel:

  • Je studeert bouwkunde, architectuur- of stedenbouwgeschiedenis, bouwhistorie, cultuurlandschapstudies, restauratie, conservatie, monumentenzorg, archeologie, (kunst)geschiedenis of een andere erfgoedstudie (Bachelor of Master)
  • Je bent minstens t/m zomer 2025 nog student
  • Je werkt prettig samen en communiceert makkelijk
  • Je bent initiatiefrijk en zelfstandig
  • Je zet je graag in voor ruimtelijk erfgoed

KNOB
De KNOB is een vereniging met meer dan 500 individuele en institutionele leden. De belangrijkste doelstelling van de KNOB is het stimuleren van wetenschappelijke en beleidsmatige uitwisseling van kennis ten aanzien van ruimtelijk erfgoed. Sinds 1899 geeft de KNOB het Bulletin KNOB uit. Het Bulletin is hét tijdschrift om artikelen te publiceren die op wetenschappelijk niveau de kennis op het terrein van architectuur- en bouwgeschiedenis, stedenbouwgeschiedenis, cultuurlandschap en monumenten vergroten en verdiepen. 

Wat biedt de functie?
Voor studenten is dit een uitgelezen kans om al tijdens de studie in contact te komen met erfgoedprofessionals en ervaring op te doen in het werkveld.
De positie van studentbestuurslid is onbezoldigd; de reiskosten worden wel vergoed. Het bestuur is bereid om mee te werken aan het verkrijgen van studiepunten voor het uitoefenen van de studentbestuurstaken of aan het laten tellen van de studentbestuurstaken als stage.

Reageren
Voor vragen over de sollicitatie kun je contact opnemen met Judith Fraune, Bureau KNOB, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Als je interesse hebt, mail dan vóór 1 april 2024 je beknopte CV (max. 1 A4) en een korte motivatie (max. 1 A4) naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ter attentie van Judith Fraune. De gesprekken vinden op 2 en 3 april plaats.