Landhoofd Spoorbrug Nijmegen. Zicht vanaf Centrum. Pierre Cuypers 1878 (Wikimedia Commons)

Wilt u meer te weten komen over de architectuurgeschiedenis van Nijmegen? Of de stad met andere ogen zien? Kom dan vrijdag 30 juni naar Nijmegen en sluit aan!
Tussen 15.30 en 16.30 uur neemt architectuurhistoricus Michiel Kruidenier ons mee op een architectuurwandeling door de Nijmeegse binnenstad. Nijmegen staat bekend als de oudste stad van Nederland, maar er is meer... Aan de hand van gebouwen, stedelijke structuren en verhalen wordt een beeld gegeven van de stad door de eeuwen heen, van 0 tot nu.
Deelname is gratis maar de plekken zijn beperkt, meldt u snel aan.

De wandeling start en eindigt bij De Bastei, het museum voor natuur en cultuurhistorie in Nijmegen. De kern van het museumgebouw is de zestiende-eeuwse Stratemakerstoren. Dat is een zogeheten bastei, een zwaar hoefijzervormig verdedigingswerk naar ontwerp van de Duitse kunstenaar Albrecht Dürer. Het is de enige bastei in Nederland die redelijk intact bewaard is gebleven, met opgaand massief muurwerk en een overwelfde weergang die twee kazematten met elkaar verbindt.

Voorafgaand aan de architectuurwandeling organiseert de KNOB van 14.30 tot 15.30 uur in De Bastei de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering (ALV). Bij de aanmelding voor de architectuurwandeling kunnen leden zich ook voor de ALV aanmelden.

Tot 30 juni in Nijmegen!