Priorij Doornburgh (Buitenplaats Doornburgh)

Ter ere van de Dag van de Architectuur organiseert Buitenplaats Doornburgh op 18 juni van 11.30 tot 12.30 uur een lezing door KNOB-bestuurslid Agnes Kooijman over de architectonische taal van het voormalige Klooster, de Priorij Emmaus. Het klooster uit 1966 is ontworpen door architect Jan de Jong van de Bossche School. De strakke en sobere architectuur is even indrukwekkend als adembenemend, en staat in sterk contrast met de klassieke vormgeving van het 18e-eeuwse hoofdhuis.
Tijdens deze lezing maak je kennis met het gebouw, de ideologieën van de architecten en leer je luisteren naar de stilte in de kerk. Kijk met nieuwe kennersogen naar de architectuur van het voormalige woonhuis van de kanunnikessen.

Meer informatie en ticketverkoop
 
Sneakpreview! Neem op 18 juni alvast een kijkje bij Buitenplaats Doornburgh, in september organiseert de KNOB een dagprogramma op deze bijzondere plek met rondleidingen en lezingen over buitenplaatsen in de Vechtstreek en de Bossche School architectuur van de Priorij. Binnenkort meer informatie over deze Doornburgh-dag in september!