De restauraties van het Rietveld Schröderhuis

Hoe verhouden de restauratiewerkzaamheden van Bertus Mulder zich tot de waarden van het monument en zijn bouwsubstantie? Is deze ‘technisch betere Rietveld’ hetzelfde monument als het originele gebouw, en wat is dan nog ‘authentiek’? Behalve deze vragen komt in het artikel ‘De restauraties van het Rietveld Schröderhuis. Een reflectie’ van Bulletin-hoofdredacteur Marie-Thérèse van Thoor ook de rol van... »

Korrie Louwes nieuwe voorzitter KNOB

‘Een optimistische veranderaar ben ik in hart en nieren. Complexe publieke vraagstukken boeien mij’, zegt Korrie Louwes, hoofdinspecteur Maatschappelijke Zorg bij Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd, over zichzelf. Het bestuur van de KNOB is bijzonder blij met Korrie Louwes als nieuwe voorzitter. Korrie studeerde geschiedenis aan de universiteit Leiden. Zij werkte bij vier verschillende ministeries, was wethouder... »

Jasper Van Parys (Uni Gent) wint KNOB Stimuleringsprijs

Welke rol speelde de vroegchristelijke kunst voor de vroeg-20ste-eeuwse esthetiek van het modernisme? Deze verrassende vraag onderzocht Jasper Van Parys van de Universiteit Gent in zijn masterscriptie Remembering Other Beauty die de jury onder voorzitterschap van dr. Petra Brouwer (Universiteit van Amsterdam) op 5 april jl. met de KNOB Stimuleringsprijs 2018/2019 honoreerde. De auteur toont een grote... »

The Authentic Garden

Afbeelding: Gezicht op de Victoria Regia Kas in de Hortus botanicus Leiden, begin twintigste eeuw (Erfgoed Leiden en Omstreken) Van 8 tot en met 11 mei 1990 werd in Leiden een internationaal symposium gehouden met het thema The Authentic Garden. Dit symposium was één van de vele projecten die georganiseerd werden binnen het kader van het door... »

100 jaar Vereniging Hendrick de Keyser

[caption id="attachment_1756" align="alignleft" width="680"] Gastredacteur Lex Bosman (Universiteit van Amsterdam) overhandigt Carlo Huijts, directeur van Vereniging Hendrick de Keyser, het eerste exemplaar van het themanummer van Bulletin KNOB ter gelegenheid van het 100 jarige jubileum van de vereniging[/caption]                         Dit jaar is het 100 jaar... »