Bulletin-redacteur Noor Mens gepromoveerd

Op 25 september 2019 promoveerde redactielid Noor Mens aan de Technische Universiteit Eindhoven op de Westelijke Tuinsteden in Amsterdam. Het bestuur van de KNOB en de redactie van het Bulletin KNOB feliciteren Dr. Noor Mens van harte met het behalen van de doctorsgraad! In de jaren vijftig en zestig golden de naoorlogse wijken als toonbeelden voor... »

De restauraties van het Rietveld Schröderhuis

Hoe verhouden de restauratiewerkzaamheden van Bertus Mulder zich tot de waarden van het monument en zijn bouwsubstantie? Is deze ‘technisch betere Rietveld’ hetzelfde monument als het originele gebouw, en wat is dan nog ‘authentiek’? Behalve deze vragen komt in het artikel ‘De restauraties van het Rietveld Schröderhuis. Een reflectie’ van Bulletin-hoofdredacteur Marie-Thérèse van Thoor ook de rol van... »

Korrie Louwes nieuwe voorzitter KNOB

‘Een optimistische veranderaar ben ik in hart en nieren. Complexe publieke vraagstukken boeien mij’, zegt Korrie Louwes, hoofdinspecteur Maatschappelijke Zorg bij Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd, over zichzelf. Het bestuur van de KNOB is bijzonder blij met Korrie Louwes als nieuwe voorzitter. Korrie studeerde geschiedenis aan de universiteit Leiden. Zij werkte bij vier verschillende ministeries, was wethouder... »

Jasper Van Parys (Uni Gent) wint KNOB Stimuleringsprijs

Welke rol speelde de vroegchristelijke kunst voor de vroeg-20ste-eeuwse esthetiek van het modernisme? Deze verrassende vraag onderzocht Jasper Van Parys van de Universiteit Gent in zijn masterscriptie Remembering Other Beauty die de jury onder voorzitterschap van dr. Petra Brouwer (Universiteit van Amsterdam) op 5 april jl. met de KNOB Stimuleringsprijs 2018/2019 honoreerde. De auteur toont een grote... »

The Authentic Garden

Afbeelding: Gezicht op de Victoria Regia Kas in de Hortus botanicus Leiden, begin twintigste eeuw (Erfgoed Leiden en Omstreken) Van 8 tot en met 11 mei 1990 werd in Leiden een internationaal symposium gehouden met het thema The Authentic Garden. Dit symposium was één van de vele projecten die georganiseerd werden binnen het kader van het door... »