Geef een lidmaatschap cadeau!

Geef een lidmaatschap cadeau! Maak iemand KNOB-lid voor één jaar   Ken jij iemand met een passie voor geschiedenis en erfgoed? Laat hem of haar dan in 2022 kennismaken met de voordelen van een KNOB lidmaatschap. Als cadeau kost één jaar lidmaatschap slechts € 30. Dit geef jij cadeau met een lidmaatschap: Je steunt de oudste... »

Donatie van UvA Diamond Open Access Fund

Een welkome verrassing: wij ontvingen het bericht dat het UvA Diamond Open Access Fund wederom een donatie aan het Bulletin KNOB heeft toegekend, na een eerdere donatie vorig jaar. De Universiteit van Amsterdam (UvA) ziet in de overgang naar een betaalbaar, duurzaam en eerlijk systeem voor open access publicaties dat wordt beheerd door de academische gemeenschap... »

Twee winnaars

Gezien de hoge kwaliteit van de genomineerden gaat de Six-penning dit jaar niet naar één maar naar twee onderzoekers, een primeur in de historie van de KNOB Stimuleringsprijs. De winnaars van de KNOB Stimuleringsprijs voor nieuw academisch talent zijn Aimée Albers (Vrije Universiteit Amsterdam) met haar scriptie De creatieve correctie en Tom Packet (Vrije Universiteit Brussel)... »

Themanummer Binnenhof

De redactie van het Bulletin KNOB bereidt een themanummer voor over het Binnenhof in Den Haag. Dit nummer verschijnt eind 2022 en moet nieuw licht werpen op de architectonische geschiedenis van dit bijzondere complex. De redactie nodigt geïnteresseerden uit vóór 1 december 2021 een voorstel voor een artikel in te sturen. De redactie selecteert een aantal... »

KNOB Stimuleringsprijs 2021

KNOB Stimuleringsprijs 2021 Met veel plezier nodigt het bestuur van de KNOB u uit om recent afgestudeerde studenten (die de studie tussen november 2018 en januari 2021 hebben afgerond) voor te dragen voor de KNOB Stimuleringsprijs voor jonge onderzoekers. De prijs zal in het najaar van 2021 worden uitgereikt, we hopen op een fysieke bijeenkomst. We nodigen... »