Fietsexcursie Campus TU Delft

Op vrijdagmiddag 18 november 2022 organiseerden de KNOB en DOCOMOMO een excursie over de TU Delft Campus   Wat zijn de plannen van de TU Delft met iconische gebouwen zoals de Aula en EWI en hoe gaat de universiteit om met restauratie en herbestemming? In den beginne was de toen nog Polytechnische School in de binnenstad... »

Meerjarensubsidie voor Bulletin KNOB

De redactie van het Bulletin KNOB en het bestuur van de KNOB bereikte een heuglijk bericht: het dr. Hendrik Mullerfonds kent voor de komende drie jaar een meerjarensubsidie aan het Bulletin KNOB toe. Deze bijdrage maakt het de redactie mogelijk de publicitaire inspanningen naar beste kunnen voort te zetten, en tegelijkertijd te zoeken naar aanvullende en toekomstige financiële ondersteuning. Wij... »

Nieuw redactielid Kim Zweerink

Toen Jaap Evert Abrahamse mij belde met de vraag of ik hem wilde opvolgen in de redactie van het Bulletin KNOB kon ik natuurlijk geen nee zeggen. Tijdens mijn studie architectuurgeschiedenis aan de VU maakte ik voor het eerst kennis met het Bulletin. Na het Bulletin jaren als lezer gevolgd te hebben, verheug ik me er op om actief mee te... »

Excursie Amsterdam Nieuw-West

Op vrijdagmiddag 23 september 2022 organiseerde de KNOB samen met woningstichting Rochdale een excursie door Amsterdam Nieuw-West. De excursie leidde langs diverse projecten in de Kolenkitbuurt, de Dobbebuurt en de Van Deysselbuurt die ieder voor zich de spanning ondergaan tussen de intenties van de wederopbouwperiode en de veranderingen van later. Bij de afsluitende discussie onder leiding... »

Donatie van UvA Diamond Open Access Fund

Wij ontvingen het bericht dat het UvA Diamond Open Access Fund wederom een donatie aan het Bulletin KNOB heeft toegekend, na eerdere donaties in 2021 en 2020. De Universiteit van Amsterdam (UvA) ziet in de overgang naar een betaalbaar, duurzaam en eerlijk systeem voor open access publicaties dat wordt beheerd door de academische gemeenschap een belangrijke rol weggelegd voor diamond open... »

Algemene Ledenvergadering 2022

Zo'n 20 leden kwamen op 1 juli 2022 naar het door Aldo van Eyck ontworpen Burgerweeshuis in Amsterdam om de Algemene ledenvergadering van de KNOB deel te nemen. Aansluitend nam Patrick van der Klooster, vicevoorzitter van de KNOB en leider van BPD Studio en het team Stadsontwikkelaars, de leden mee op een rondleiding door dit bijzondere... »