Donatie van UvA Diamond Open Access Fund

Wij ontvingen het bericht dat het UvA Diamond Open Access Fund wederom een donatie aan het Bulletin KNOB heeft toegekend, na eerdere donaties in 2021 en 2020. De Universiteit van Amsterdam (UvA) ziet in de overgang naar een betaalbaar, duurzaam en eerlijk systeem voor open access publicaties dat wordt beheerd door de academische gemeenschap een belangrijke rol weggelegd voor diamond open... »

Algemene Ledenvergadering 2022

Zo'n 20 leden kwamen op 1 juli 2022 naar het door Aldo van Eyck ontworpen Burgerweeshuis in Amsterdam om de Algemene ledenvergadering van de KNOB deel te nemen. Aansluitend nam Patrick van der Klooster, vicevoorzitter van de KNOB en leider van BPD Studio en het team Stadsontwikkelaars, de leden mee op een rondleiding door dit bijzondere... »

Geef een lidmaatschap cadeau!

Geef een lidmaatschap cadeau! Maak iemand KNOB-lid voor één jaar   Ken jij iemand met een passie voor geschiedenis en erfgoed? Laat hem of haar dan in 2022 kennismaken met de voordelen van een KNOB lidmaatschap. Als cadeau kost één jaar lidmaatschap slechts € 30. Dit geef jij cadeau met een lidmaatschap: Je steunt de oudste... »

Donatie van UvA Diamond Open Access Fund

Een welkome verrassing: wij ontvingen het bericht dat het UvA Diamond Open Access Fund wederom een donatie aan het Bulletin KNOB heeft toegekend, na een eerdere donatie vorig jaar. De Universiteit van Amsterdam (UvA) ziet in de overgang naar een betaalbaar, duurzaam en eerlijk systeem voor open access publicaties dat wordt beheerd door de academische gemeenschap... »

Twee winnaars

Gezien de hoge kwaliteit van de genomineerden gaat de Six-penning dit jaar niet naar één maar naar twee onderzoekers, een primeur in de historie van de KNOB Stimuleringsprijs. De winnaars van de KNOB Stimuleringsprijs voor nieuw academisch talent zijn Aimée Albers (Vrije Universiteit Amsterdam) met haar scriptie De creatieve correctie en Tom Packet (Vrije Universiteit Brussel)... »

Themanummer Binnenhof

De redactie van het Bulletin KNOB bereidt een themanummer voor over het Binnenhof in Den Haag. Dit nummer verschijnt eind 2022 en moet nieuw licht werpen op de architectonische geschiedenis van dit bijzondere complex. De redactie nodigt geïnteresseerden uit vóór 1 december 2021 een voorstel voor een artikel in te sturen. De redactie selecteert een aantal... »